6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν κάηκες από ψαλίδι για τις μπούκλες

εγκαυμα απο ψαλίδι - εγκαυμα - αμυχες -γδαρσίματα

6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν κάηκες από ψαλίδι για τις μπούκλες

Οι ηλεκτρικές συσκευές όπως το πιστολάκι, το ψαλίδι για τις μπούκλες ή το σίδερο ισιώματος μας βοηθούν να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά μας στο σπίτι αποφεύγοντας τις τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί κατά την χρήση τους καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που η βιασύνη ή μια απότομη κίνηση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα σε περιοχές όπως ο λαιμός, τα αυτιά, το μέτωπο ή τα χέρια μας.

Και σε αυτή την περίπτωση τι μπορούμε να κάνουμε; Ακολουθώντας 6 απλά βήματα μπορείς και εσύ να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ένα έγκαυμα τέτοιου είδους:

 1. Ξεκίνησε βρέχοντας μια καθαρή πετσέτα με κρύο νερό. Στη συνέχεια τοποθέτησέ την πάνω στο τραύμα. Αυτή η ενέργεια θα προσφέρει ανακούφιση και ένα αίσθημα δροσιάς στην πάσχουσα περιοχή. Προσοχή! Δεν τοποθετούμε απευθείας παγάκια πάνω στο δέρμα.
 2. Καθάρισε το σημείο με φυσιολογικό ορό ή αντισηπτικό.
 3. Εφάρμοσε τοπικά ένα φαρμακευτικό σκεύασμα (τύπου κρέμα, gel, spray) για εγκαύματα, που θα καταπολεμήσει την φλεγμονή και θα προσφέρει ανακούφιση. Ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό προϊόν είναι το Sofargen Gel. Πρόκειται για ένα ιατροτεχνολογικό σκεύασμα με ειδικά μελετημένη σύνθεση, το οποίο έχει τριπλή δράση.
 • Προσφέρει προστασία και ανακουφίζει την πάσχουσα περιοχή
 • Αποτρέπει τη μόλυνση από μικρόβια και βακτήρια
 • Φροντίζει το δέρμα και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης

 

Εφαρμόζεται εύκολα σε καθαρό τραύμα από την στιγμή που θα δημιουργηθεί η πληγή μέχρι και να επουλωθεί πλήρως. Ενυδατώνει σε βάθος και προσφέρει άμεση ανακούφιση.

 1. Απόφευγε το άγγιγμα στο συγκεκριμένο σημείο καλύπτοντάς το με μια αποστειρωμένη γάζα.
 2. Διατήρησε την περιοχή ενυδατωμένη, για να επιταχυνθεί η διαδικασία της επούλωσης.
 3. Επανέλαβε την διαδικασία 2-3 φορές ημερησίως έως ότου το έγκαυμα επουλωθεί.

Είναι επίσης σημαντικό να μην χρησιμοποιήσεις προϊόντα μακιγιάζ και να μην εκθέσεις την περιοχή στον ήλιο, πριν επέλθει πλήρης ίαση.

Πηγές:

 1. Φύλλο οδηγιών χρήσης προϊόντος Sofargen Gel
 2. https://www.mayoclinic.org/first-aid/first-aid-burns/basics/art-20056649
 3. https:// www.nhs.uk/conditions/burnsandscalds/treatment/