Γρατσουνιές από τη φροντίδα του κήπου; Συμβουλές για γρήγορη επούλωση

Sofargen spray φροντίδα κήπου

Γρατσουνιές απο τη φροντίδα του κήπου

Οι γρατζουνιές απο τη φροντίδα και του κήπου προκαλούν περισσότερο ενόχληση παρά έκτακτη ανάγκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην εφαρμόσετε πρώτες βοήθειες. Ακόμη και οι μικρές γρατσουνιές μπορεί να γίνουν κόκκινες, ερεθισμένες ή μολυσμένες εάν δεν τις φροντίσετε γρήγορα και σχολαστικά.

Φροντίδα μικροτραυμάτων

Μικρές γρατσουνιές, όπως αυτές που μπορεί να έχετε από έναν αγκαθωτό θάμνο ή ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κλαδί, δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα.
Καθαρίστε καλά την πληγή με άφθονο καθαρό νερό ή φυσιολογικό ορό ή αντισηπτικά (οξυζενέ, ιωδιούχα διαλύματα κ.α) αν είναι διαθέσιμα. Έτσι φεύγουν όλα τα μικρά ξένα σώματα, αν υπάρχουν, και μεγάλος αριθμός μικροβίων.Εφαρμόστε το Sofargen® Gel απευθείας επάνω στην πληγή δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα πάχους 2 ή 3 mm. Οι μικρές γρατσουνιές θα προστατευτούν από τα μικρόβια και θα επουλωθούν γρήγορα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές εάν σταματήσουν να αιμορραγούν και δεν υπάρχει πόνος που να σχετίζεται με αυτές. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Σοβαρός τραυματισμός

Εάν αντιμετωπίζετε έναν πιο σοβαρό τραυματισμό και όχι απλές γρατσουνιές από τη φροντίδα του κήπου, αρχικά θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα ίδια βήματα που θα κάνατε για την τυπική φροντίδα.

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό πριν καθαρίσετε την πληγή σας με νερό.
Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια βρωμιάς ή άλλα υπολείμματα που μπορείτε να δείτε εύκολα χωρίς να τρίψετε την περιοχή. Εάν εξακολουθεί να αιμορραγεί, ασκήστε ελαφριά πίεση, η οποία θα εμποδίσει τη ροή.

Για να αποτρέψετε τη μόλυνση σε αυτό το είδος γρατσουνιάς ή πληγής, ανακινήστε καλά τη φιάλη Sofargen® Spray για μερικά δευτερόλεπτα. Με τη φιάλη σε κάθετη θέση ψεκάστε το τραύμα από απόσταση 15 εκ.  O καολίνης (λεπτή, λευκή πούδρα) που περιέχει το Sofargen® Spray θα καλύψει το τραυματισμένο δέρμα με προστατευτική κρούστα ενώ ταυτόχρονα θα απορροφήσει τα εξιδρώματα διατηρώντας την πληγή στεγνή.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν έχετε αιμορραγία που δεν σταματάει, πόνο που δεν υποχωρεί, περισσότερο πρήξιμο από το κανονικό, πυρετό και ρίγη καθώς όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδι ότι απαιτείται πιο εξειδικευμένη φροντίδα.

Αν το τραύμα είναι βαθύ ή ρυπαρό και το άτομο δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο, μπορεί να απαιτηθεί να γίνει αντιτετανικός ορός και εμβόλιο.

Δημιουργήστε ένα κιτ πρώτων βοηθειών στον κήπο σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωποι με γρατσουνιές απο τη φροντίδα του κήπου ή μικρά κοψίματα.

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν εργάζεστε στον κήπο, μπορεί να συμβούν ατυχήματα, γι’ αυτό να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι σας με επιδέσμους (μικρά και μεγαλύτερα μεγέθη), μαντηλάκια καθαρισμού με οινόπνευμα, υγρά μαντηλάκια, απολυμαντικό χεριών, τσιμπιδάκια (για θραύσματα), και φυσικά Sofargen® Gel και Spray.

Το φαρμακείο σας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο και εύκολα προσβάσιμο (ωστόσο μακριά από παιδιά!), ώστε να σας καλύψει σε μια περίπτωση μικροτραυματισμού.

Πηγές:

https://www.marthastewart.com/7974919/treating-garden-scratches